Gården

Gården

Vår gård har länge varit en grön gård, med stenstadsmått mätt. Förtjänsten för den grönskan var framförallt de fyra parklindarnas — måhända är de lite för många och lite för stora för den lilla plätt där de står, men de skapar ett vackert rum.

Resten av gården var länge en lite sorglig historia. Den redan från början trista asfaltsbeläggningen hade spruckit och dräneringen under sjunkit ner, gräsmattan på baksidan såg mest ut som en ogräsodling och de få planteringarna hade antingen dött av eller förvandlats till buskvegetation.

Renoverad 2008

Det var alltså mer än dags, av såväl praktiska som estetiska skäl, att renovera gården. Arbetet inleddes i september med bortbilning av asfalten och omgrävning av dräneringslagret. De gamla skärmtaken över cykelparkeringen revs och ersattes med nya och ett barnvagnsförråd, soptunnorna byttes ut och fick ny placering, gräsmattan lades om helt och den gamla fallfärdiga muren mot grannfastigheten på Dalagatan togs ner och byggdes upp igen. Framförallt fick gården en ny stenbeläggning och nya planteringar.

Den gamla uteplatsen bredvid tvättstugan, med ny stenbeläggning den också och nya växter, fick sällskap av en mindre uteplats strax innanför porten — perfekt för varma dagar när man vill hålla sig i skuggan!

Sedan sommaren 2009 kan vi alltså stoltsera med en renoverad gård med ny växtlighet och trevligare atmosfär. Men den sköter sig inte sig själv, och föreningen har inte råd med en trädgårdsmästare. Vill du vara med i gårdsgruppen, som håller koll på gården, skicka ett mejl till kontakt@vastmannagatan55.se och anmäl dig!

   ‍      ‍   

Grilla på gården
Föreningen har en klotgrill för gemensamt bruk, som står längst bort i barnvagnsförrådet. Det går bra att grilla lite varstans på gården men försök undvika att det osar in hos någon. Av samma anledning ska grillning (med kolgrill) undvikas på balkongerna.

När du har använt grillen, gör då genast rent gallret! Galler med gamla grillrester är väldigt otrevligt. Svinto rekommenderas för sådant som fastnat. På hyllan i barnvagnsförrådet, ovanför grillen, står det under det varma halvåret en sprutflaska med fettrengöring att ta till, om du inte själv har tillräcklig diskkraft hemma.

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.